3 Nisan 2013 Çarşamba

Html Giriş

Tarayıcımıza bir adres gidiğimizde tarayıcımızın bize açtığı sayfada gördüğümüz her şey aslında tarayıcımızın yazılan kodları yorumlayıp nesnelerin nerede ve nasıl duracağını daha önceden yazılmış kodları tarayarak algılayıp bize sunduğunu biliyoruz. Tarayıcıların sayfaları doğru yorumlayabilmesi için gerekli kodlar vardır. Bu kodlar yardımıyla tarayıcılarımız sayfa içinde bulunan metinler, resimler, tablolar gibi nesnelerin bizim kodlarımız ile belirlediğimiz yerde ve biçimde durmasını sağlar. Tarayıcılarımızın yorumlayabildiği diller olarak söyleyebileceğimiz bu kodlama yöntemleri bir kaç çeşittir. Bu dillerin temelinde HTML dili bulunmaktadır.

Html dilinin ana yapısına bakacak olursak. Açtığımız herhangi bir internet sayfasının aşağıdaki taglar arasında yer alan kodlamalardan ibaret olduğunu görebiliriz.

<html>
<head>
<title></title>
</head>
<body>

</body>
</html>

Buradaki sayfa ana yapısında <html></html> tagları tarayıcımıza bu sayfanın html dilini kullanarak yazıldığını belirtir.

<head></head> tagları arasına yazacağımız <title></title> tagları yada <meta></meta> tagları sitemizin içeriği hakkında olacktır.
<title></title> tagları arasına yazacağımız yazılar bizim o sayfa adının ne olacağını ve tarayımızda açtığımızda üstte sayfa sekmesinde yazılı olan yazıyı belirtecektir.
<meta></meta> taglarımız ise sayfa içeriği hakkında bildi verecektir. Bir çok arama motoru bu <meta></meta> taglarına yazdığımız site hakkındaki bilgiler sayesinde sitemizi bulup arama yapan kullanıcılara göstermektedir. <meta></meta> tagları arasına sitemizin kolay bulunabilmesini sağlayacak, sitemizi tanıdan anahtar kelimeleri girebiliriz.

<body></body> tagı ise sitemizin ana gövdesidir. Sitemizdeki tüm içeriği metinleri, resimleri, tabloları <body></body> tagı arasına yerleştirmeliyiz.
PTV5X2HX4Q5X

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder