7 Ekim 2013 Pazartesi

Alexa Değerini Arttırmak İçin Unutulmaması Gereken 4 Madde

Bildiğimiz gibi Alexa tüm dünyaca kullanılan site analiz şirketi durumundadır. Eğer bir siteniz varsa bir Alexa değeriniz mutlaka olmak zorunda. Hele ki sitemizden belirli bir reklam geliri elde etmek istiyorsak Alexa değerimizi oldukça yüksek tutmalıyız. Reklam verenler trafiği yüksek sitelerle çalışmak isterler. Bunun nedeni ise daha çok kişiye ulaşabilme gayesidir. Bu amaç ta reklam verenler için oldukça doğaldır. Reklam verecekleri sitenin trafiği ne kadar yüksekse onlar için geri dönüş bu oranla doğru orantılı olarak yüksek olur.

Reklam verenlerin dikkati çekebilmek, sitemizin trafiğini arttırmak ve sitemizin popülerliği ile alakalı bir şeydir. Bunun içinde Sitemizde yada blogumuzda yapmamız gereken bazı şeyler vardır. Alexa değerimizi yükseltmek için yapmamız gerekenlerden bazıları şunlardır.

Kaliteli İçerik
Alexa'nın site analizi yaparken dikkate aldığı bazı noktalardan bir kaçı site içersinde okuyucularımızın geçirdiği zaman, yazılarımızın benzersizliği ve sitemizin güncelliğidir. Yazılarımız ne kadar özgün olursa okuyucularımızın dikkatini o kadar çok çekeceğinden okuyucularımızda sitemizde kalmaya devam edeceklerdir. Okuyucularımızın sitemizin sayfaları arasında geçirdikleri zaman da bize Alexa değerimizde artış olarak geri dönecektir.

Kopya Yazılardan Uzak Durun!!
Genelde blog yazarlarının yaptığı en büyük hata kopya makaleler yayınlamaktır. Bunu yapmanın bir çok nedeni olabilir. Yazacak bir konu bulamamak, daha önceden yazılan bir yazının daha çok ziyaretçi çekeceğini düşünmek vs. nedenler arasında gösterilebilir. Sizin bu kopya yazınızı okuyan bir okuyucu bu yazıyı daha önce başka bir sitede görmüş olabilir ve o anda okuduğu aynı yazıyı tekrar okumak istemeyecektir ve anında sayfayı terk edecektir. Sizin için bu durum kötü bir imaj oluşturacaktır ve sitenize bir daha girmekten kaçınacaktır.

Sosyal Medyayı Kullanın
Sosyal medya trafik almak için en uygun yollardan biridir. Okuyucularınıza yazılarınızı sosyal medyadan takip etme imkanı sunmak her zaman bize fayda sağlar. Facebook beğen kutusu, Facebookhayran kutusu, Google plus widgeti ve Twitter takipçi kutusu gibi bir çok sosyal medyadan okuyucularınızın siz ve yazılarınızı takip etmelerini sağlayın. Buna ek olarak yazılarınızı paylaşabilmeleri için onlara sosyal medya paylaş seçeneklerini sunmayı ihmal etmeyin.

Sık Güncelleme
Sitenizi yada blogunuzu ne kadar kısa aralıklarla güncellersek arama motorlarının dikkatini çekmemiz kolaylaşacaktır. Sık güncellenen bir site/ blog'a arama motorlarının böcekleri daha sık uğrayacağından son yazdığımız yazıların indexlenmesi hızlanacaktır. İndexlenme hızımız arttıkça arama sonuçlarında ki gösterimimizde aynı oranda artacaktır. Arama mootorlarında hızlı indexlenme ve gösterimlerimizdeki artış Alexa Rankımızı da etkileyeceğinden yazılarımızı olabildiğince sık aralıklarla yayınlamak yararımıza olacaktır.

1 yorum: