7 Ağustos 2013 Çarşamba

Blogger Google Map Ekleme

Bulunduğumuz yeri göstermek bazı durumlarda çok önem kazanır. Bulunduğumuz yeri göstermenin de en ideal ve güvenilir yolu google map'tir. Bunulduğumuz noktayı belirlemiz ile kalmayıp bulunduğumuz noktadan gitmek istediğimiz noktaya ulaşabilmemiz için yol tarifi olabilmemizi sağlar.

Bulunduğumuz noktayı google map embed kodları yardımı ile sitemize yada blogumuza rahatlıkla ekleyebiliriz. Google Map'in bize sunduğu bazı özelliklerden biride uydu görüntüsüdür. Sürekli güncellenen görüntüler yardımı ile yerimizi yada gideceğimiz yeri rahatlıkla anlayabiliriz.

Google Map Embed Kodlarına Nasıl Ulaşırız. 
Yapmamız gerek ilk şey maps.google.com adresine tıklamalıyız. 
1-) Üst kısımda bulunan arama çubuğundan istediğimiz konumu aratıp buluyoruz. Aşağıda resimde ben Balıkesir'de bulunduğum için Balıkesir olarak belirttim.

2-) Sağ kısımdan belirlediğimiz konumların uydu yada harita görünümlerini istediğimiz gibi belirleyebiliyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken nokta istediğimiz mevcut konumumuzun doğru işaretlenmiş olmasıdır.

3-) Seçmiş olduğumuz noktaların doğru olduğundan eminsek yapmamız gereken şey artık Google Map'in bize vereceği kodları almak olacaktır. Ekranın sol tarafında bulunan link butonuna tıklayarak bu kodlara ulaşabiliriz.


Buradan alacağımız embed kodlarını artık sayfamızın yada blogumuzun istediğimiz yerine yerleştirebiliriz. 
Blogumuz için google haritaları bir sayfada göstermek istiyorsak yapmamız gereken Blogger kontrol Paneli > Sayfalar > Yeni Sayfa > Boş Sayfa diyerek yeni bir sayfa ekliyoruz. Sayfa ismi olarak istediğimiz bir ismi yazabiliriz. Aldığımız kodları sayfanın HTML bölümüne yapıştırıyoruz. Yayınlama işlemini yaptıktan sonra Google Haritamız artık sayfamızda gösteriliyor olacaktır. 

Not: Aldığımız iframe kodları içersinde sayfamızın yapısına göre genişlik ve yükseklikleri ayarlamamız gerekebilir. Bunun için Width ve Height değerlerini sayfamıza uygun bir değer ile değiştirmeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder