10 Ağustos 2013 Cumartesi

Blogger Kaldırılamayan Widgetleri kaldırma

Blogumuza tema bulmak başlıca bir sorun. Bir şekilde tam olarak istediğimiz gibi bir tema bulamasak da düşündüğümüze yakın bir tema bulup blogumuza ekliyoruz. Eklediğimiz temanın bazı eklentileri/widgetleri üzerinde hazır olarak geliyor. Bu eklentilerin/widgetlerin bazılarını istediğimizde kaldırabiliyoruz. Fakat bazı eklentiler/widgetler temamıza sabit olarak ayarlanmış oluyor. Eklentiyi/widgeti düzenle dediğimizde kaldır seçeneği mevcut bulunmuyor. Bu şekilde bir eklentiyi/widgeti kaldırmak için yapmamız gerekenler şunlar;

Öncelikle Blogger Kontorl Paneli > Yerleşim dediğimizde karşımıza çıkan sayfada kaldırmak istediğimiz widgetin üzerine gelerek düzenle diyoruz. Açılan pencerenin url kısmında yazan url'nin en sonunda widgetimizin ismi yazıyor.


Eklentimizin/widgetimizin ismini öğrendikten sonra Blogger Kontrol Paneli > Şablon > HTML'yi Düzenle diyoruz. Sonrasında ise Widget'a Atla Diyerek az önce öğrendiğimiz widget id sine tıklayarak bulunduğu kodlara ulaşıyoruz.

Widgetin/eklentinin kodlarına ulaştığımızda karşımıza
<b:widget id='HTML4' locked='true' title='' type='HTML'>....</b:widget>
Bu şekilde bir kod çıkacak. Burada yapmamız gereken şey kırmızı ile yazılmış olan true yerine false yazmak. Ardından şablonumuzu kaydiyoruz. Blogger kontrol panelimizden yerleşim diyerek kaldıramadığımız widget'e düzenle dediğimizde artık kaldır seçeneğinin aktif olduğunu göreceğiz.
Not: true yazan yeri false olarak değiştirip widget'i düzenle diyerek kaldırmaktansa daha kısa bir yol olarak bulduğumuz kodları <b:widget> den başlayarak </b:widget> ile birlikte sildiğimiz de widgeti doğrudan silmiş oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder