27 Haziran 2013 Perşembe

Blogger Rocket Teması

İlk bakışta da anlaşılacağı gibi oldukça şık ve sade bir tasarıma sahip Rocket teması dikkat çekmeyi başarıyor. Tema içerisnde kullanılan renkler ve öğelerin yerleşimi okuyucuyu yormayacak şekilde tasarlanmış. 

Sayfanın yanında sabit bir şekilde duran menü sayfa içinde kullanıcının rahatlıkla gezebilmesine olanak sağlıyor. Diğer yandan Rocket temasında kullanılan widgetler ise gayet başarılı bir şikide konumlandırılmış. Tema ile gelen arama kutusu ve kullanabileceğimiz tüm sosyal paylaşım butonları mevcut. Sade ve göze hoş görünen popüler yayınlar eklentisi dikkat çeken özellikler arasında. Sayfanın sağında bulunan sponsor reklam alanları sayfamıza alacağımız reklamları yayınlamamıza yardımcı olacak şekilde konumlandırılmış.Tema özelliklerinden birisi de sayfa numaralandırma eklentisi hazır bir şekilde kullanımımıza sunulmuş durumda.

Rocket temasında en önemli özelliklerden bir tanesi de sayfanın en üstünde bulunan slayt alanı. Gayet şık ve kullanışlı olması bize görsel açıdan avantaj sağlayacaktır.

Yazılarımızın hemen altında bulunan yazar alanı görsellik açısından sayfaya büyük bir artı getirmiş.

Temayı İNDİR

Temada yapabileceğimiz bir kaç değişiklikten bahsetmek gerekirse;
Menü içinde yapacağımız değişiklikleri, Blogger Kontrol Panelimizden Şablon sonrasında Html'yi Düzenle diyerek CTRL+F Tuşları ile <ul id='main-menu'> Kodunu bulduktan sonra hemen altında bulunan şu kodlar da ki değişiklikleri yapıyoruz. Kodlar içinde bulunan # yerine URL lerimizi ekliyoruz.
<ul id='main-menu'>
<li class='current-menu-item'><a href='#'>Home</a></li>
<li><a href='#'>Features</a>
<ul>
<li><a href='#'>Categories page</a></li>
<li><a href='#'>Single page</a></li>
................

Slayt alanında yapacağımız değişiklikler ise; 
Blogger Kontrol Panelimizden Şablon ve Html'yi düzenle dedikten sonra <div class='flexslider' id='home-slider'> kodunu buluyoruz. Yeşil olan yere resmimizin URL sini yazıyoruz. Mavi olan yere de resme tıklanıldığında açılacak sayfanın URL sini yazıyoruz. Kırmızı olan yere ise resim üzerinde görünecek kısa yazımızı yazıyoruz.

<div class='flexslider' id='home-slider'>
<ul class='slider'>
<li>
<article>
<div class='kp-view'>
<img src='../slide-1.jpg'/>
<a class='kp-mask' href='#'/>
</div>
<div class='flex-caption'>
<h1><a href='#'>Eight Important Factors of ....</a></h1>
</div>
<article>
<li>
.........

Sayfa numaralandırma eklentisinde ise değiştirebileceğimiz iki yer bulunuyor. Bunlar bir sayfada kaç adet yazı göstermek istediğimizi ve sayfa numaralandırma alanımızda kaç sayfa numarasını gösteren butonu belirleyeceğimiz kodlar.

Aynı şekilde Html'yi düzenle seçeneğinden aşağıdaki kodları aratıp buluyoruz.

var posts=6, ---->Burada sayfada 6 adet yazı gösterilecek olarak ayarlanmış.
num=2, ----->Numaralandırma alanında kaç adet numara butonu olacağını buradan belirliyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder