9 Haziran 2013 Pazar

HTML 5 İle Yeni Nesil SEO Çalışmaları

HTML 5 zaman ilerledikçe daha çok hayatımıza girmekte ve tasarımcılar daha fazla HTML 5 in getirdiği yenilikleri tasarımlarında kullanmaktadırlar. Dolayısıyla artık arama motorlarıda HTML 5 ile değişikliklere gidiyor. Arama motorlarının sitenizi tarayıp içeriklerinizi indexlemesinde değişiklikler olacaktır. Bu değişiklikler HTML 5 ile gelen yenilikler sayesinde ve bu yeniliklere göre oluşacak. HTML 5 öncesinde arama motoru örümcekleri sitenizin title, keywords gibi etiketlerinizi okuyarak tarama işlemi yapıyordu. HTML 5 ile bu değişikliğe uğrayacak görünüyor.


HTML 5 ile gelen bazı etiketlerin içeriğine göre arama motoru örümcekleri sitenizi okuyarak indexleme işlemini gerçekleştirecek. <article></article> etiketleri arasındaki metinlerimiz yazımızın içeriği olarak indexlenecektir. 
<header></header> etiketlerimiz arasında ki bilgilerimiz ise arama motorlarına sitemizin başlığını ve sitemizin tanımını okumasını sağlayacaktır.

En başta unutmamalıyız ki HTML 5 henüz tam olarak oturmuş bir yapıya sahip değil. Tüm internet dünyası HTML 5 in tam olarak oturması için kendilerini yenilemeye devam etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder