11 Haziran 2013 Salı

Html5 İle Kullanımı Son Bulan Etiketler


Html5 teknolojisi hayatımıza girdiğinden bu güne bir çok yeni etiket kullanıma girmiş hatta bir çok yeni etiket ise hazırlanma aşamasındadır. Html5 yenilikleri henüz tam olarak yerleşmediği için bir süre daha iyileştirme çalışmaları sürecektir.

Html5 ile gelen bir çok yeni etiket Html4 ile kullandığımız bir çok etiketin kullanımına son vermiştir. Fakat kullanımdan kalkan bu etiketleri tarayıcılarımız desteklemeye devam edeceklerini unutmamalıyız.

Web sayfalarımızı oluştururken kullandığımız kod editörlerinde Html5 dosyası açtığımızda ve bu dosya üzerinde çalışma yaptığımızda kullanımı son bulan etiketlerin desteklenmediğini göreceğiz.

Bir kaç örnek vermek gerekirse;
Html5 ile kullanımı sona eren bazı görünüm etiketleri: basefont, big, center, font gibi etiketlerin yerlerine Css özellikleri tercih edilmeye başlanmıştır. Css ile çok daha fazla seçeneğe sahip olduğumuz için görünüm için Css özelliklerinden faydalanmaya başlanmıştır.

Frame, Frameset gibi erişim etiketlerininde kullanımı sona ermiş durumdadır. Fakat iframe etiketi hala kullanılmaya devam ediyor. Bu durum sonucunda Embed etiketi Html5 ile çok daha fazla kullanılmaya başlanmıştır.

a ve link etiketleri içersin de kullandığımız rev ve charset özellikleri de artık kullanılmamaktadır.
html etiketi içersin deki version özelliği de artık kullanımı sona ermiş özelliklerdendir.
Background özelliği ise Body etiketinin içersin de kullanımından kaldırılarak Css üzerinden kullanılmaya başlanmıştır.

Html5 ile gelen yenilikler ile daha önceden kullanıma açık olan fakat çok fazla kullanılmayan etiket ve özellikleri kaldırarak tüm bu etiket ve özelliklerin Css üzerinden kullanılmasını sağlamış durumdadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder