15 Temmuz 2013 Pazartesi

Blogger Link Takibi

Yayınlarımızın okunması için sosyal medya ya yada forumlara yazılarımızın linklerini yerleştiriyoruz. Yada ücret karşılığı belirlediğimiz bir siteye yazımızın yayınlanmasını sağlıyoruz.

Peki yazımızın linklerini paylaştığımız yada yayınlanması için ücret ödediğimiz siteden sayfamıza kaç kişi geliyor bunun takibini nasıl yapacağız sorunun cevabı aslında çok basit. Bunun bir kaç yolu var. Google Analytics bunu bize sağlayabiliyor fakat görebilmemiz için 24 saat geçmesini beklemeliyiz.

Peki anlık olarak link takibi yada sayacımızı izlemek mümkün mü dersek evet. http://goo.gl/ adresine google hesabımızla girdiğimizde karşımıza çıkan ekranda Past Your Long URL Here yazısının hemen altına sayfamızın adresini yazıyoruz. Daha sonra Shorten URL butonuna tıklayıp url mizi kısaltıyoruz. Artık yapmamız gereken tek şey kısaltılmış bu url yi paylaşmak. 

İstatistikleri görmek için ise Details butonuna tıklayıp linkimize kaç kişinin tıkladığını nerden tıkladığını yada Hangi tarayıcıyı kullandığını görebilmemiz mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder