5 Eylül 2013 Perşembe

Blogger Alıntı yazısını (blockqoute) Değiştirme

Blogger ile açtığımız bloglarımızda yazılarımızın içine bazen dikkat çekmesini amaçlayarak bazen ise bir başka arkadaşlarımızın bloglarında okuduğumuz bir yazıyı eklemek istediğimizde kullandığımız alıntı yazısını özelliştirmemiz mümkün.

Özelleştirerek kullandığımız alıntı yazısı okuyucularımızın daha çok dikkatini çekeceğinden vurgulamak istediğimiz herhangi bir yazıyı alıntı yazısı içerisinde makalemize ekleyerek okuyucularımızın dikkatini çekmesini sağlayabiliriz.

Örnek görüntü:

Blogger alıntı yazısını (blockqoute) değiştirme işlemini nasıl gerçekleştirebileceğimize gelirsek;

Yeni yayın diyerek makalemizi oluşturmaya başlıyoruz. Yapmamız gereken şey yazımız içerisinde nereleri vurgulamak istediğimiz yada nerelerinin alıntı olduğunu belirtmek istediğimizi belirledikten sonra aşağıdaki kodları yazımızın HTML kısmına yapıştırıyoruz.

blockqoute{background: #484B52 url:(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyqecRG6aX3BwQdMITTmH9FYSNqGsgP4Jj5m4gAU8PeMmDNdxyPtFK2OKyEXkBtEz4QgJk0GBNbK2CJ7N_N4frjJO8tgefyXFMaoY65kY2pWRP6XrncE8ofiedAM2tP5wPzWVldLNMP3Q/s1600/green-black-side.gif); background-position:;background-repeat:repeat-y; margin: 0 20px; padding: 20px 20px 20px 50px; color: #C7CACF; font: normal 0.9em Helvetica,verdana,serif,Georgia,"Times New Roman";}
.post blockqoute p{margin:0;padding-top:10px;}
Yazmak istediğimiz yazıyı daha sonra <blockqoute></blockqoute> etiketleri arasına yazarak yazımızın içinde görünmesini sağlıyoruz. 
Yukarıdaki kodlarda değiştirmek isteyebileceğimiz yerler ;
Kırmızı ile belirtilen yer alıntı yazımızın arka plan rengini belirtir.
Yeşil ile gösterilen yer ise alıntı yazımızın arka planında bulunan resmi değiştirebileceğimiz yerdir kendi hazırladığımız bir görselin url sini buraya ekleyerek arka plan resmimizi değiştirebiliriz.
Mavi ile gösterilen yer ise yazılarımızın rengini göstermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder