29 Eylül 2013 Pazar

Şablonlarınızın Yedeğini Almayı Unutmayın!..

Blog tasarımımızı kullanıcıların dikkatini çekebilmek adına yenileme iyileştirme işlemleri yaparak geliştirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız sırasında bazı eklentileri değiştirip yada blogumuzdan çıkarıp yerlerine yenilerini ekliyoruz. Bazı eklentilerimiz Jquery JavaScript gibi kodlama dillerinden oluşuyor. Bu kodlama dilleri bazen birbirlerinin çalışmalarını engelleyebiliyor bu yüzden bazı eklentilerimiz sayfamızda çalışmayabiliyor.

Çok fazla kod bilgimiz yoksa ve blogumuzda bazı değişiklikler yapıyorsak yapmamız gereken en önemli şey değişikliklerimizi yapmadan önce şablonumuzun çalışan son halinin yedeğini almalıyız. Çünkü ekleyeceğimiz eklentiler şablonumuzun çalışmasını engelleyebilir. Kodlar arasında doğru kodu bulup silmek bizi zahmetli bir iş olarak karşılayabilir. Bazen de yanlışlıkla sileceğimiz kodlar yüzünden şablonumuzu tamamen kaybedebiliriz. 

Böyle bir durum ile karşılaşmamak için şu çok ünlü olan "Eşşeğini Sağlam kazığa bağla" deyimindeki gibi işimizi en başta garanti altına almanın yollarını denemeliyiz.

Şablonumuzun yedeğini almak için ;

Blogger Kontrol Paneli > Şablon yolunu takip ettikten sonra Yedekle/Geri Yükle diyerek açılan pencerede Tam Şablonu İndir diyoruz ve bilgisayarımızda istediğimiz bir yere kaydediyoruz.


Yedeğini aldığımız şablonumuzu tekrar blogumuza geri yüklemek istediğimizde ise aynı yolları takip ediyoruz son olarak açılan pencerede Tam Şablonu İndir seçeneğinin altında yedeğini aldığımız şablonu geri yüklemek için dosya seç seçeneğine tıklayarak bilgisayarımızdan şablonumuzu buluyoruz. Şablonumuzu bulduktan sonra yükle dediğimizde yedeğini aldığımız şablonu tekrar blogumuza geri yüklemiş oluyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder