19 Eylül 2013 Perşembe

Blogger Sayfasına Facebook Resimleri Nasıl Eklenir

Web sayfamıza resim galerisi oluşturmak oldukça etkilidir. Galeri sayfasını oluşturmak için çok farklı yöntemler kullanılabilir. Jquery kullanılarak oluşturulan bu eklenti sayesinde Facebook  sayfamızda bulunan resimleri  web sayfamızın galeri sayfasında göstermemiz mümkün olacak. Lightbox işlevselliği ile galeri sayfamızda bulunan resimleri farklı bir sayfada açmak yerine aynı sayfa üzerinde açabilmemize olanak verir. Bu özellik sayesinde resimler arasında gezinmek daha kolay olacaktır.



Facebook resimlerimizi blogger sayfamızda nasıl yayınlayacağımıza gelirsek; Yapmamız gereken ilk şey şablonumuzun yedeğini almak olacaktır. Bu olabilecek sorunlara karşı şablonumuzun çalışan son halini kaybetmemek için gereklidir. Daha sonra Blogger Kontrol Paneli > Şablon > HTML'yi düzenle yolunu takip ederek açılan kod penceresi içinde </head>  tagını CTRL+F kambinasyonu sayesinde aratarak buluyoruz. </head> tagını bulduktan sonra hemen üzerine aşağıdaki kodları yerleştiriyoruz.

<link media="all" href="http://fonts.googleapis.com/css?family=Shadows+Into+Light" rel="stylesheet" type="text/css" /><link media="all" href="https://googledrive.com/host/0B-vz7n1QSdEfWE1Wbmxtc2FYN1k" rel="stylesheet" type="text/css" /><!-- Scripts --><script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js"></script><script type="text/javascript" src="https://googledrive.com/host/0B-vz7n1QSdEfRkNxSXVfYjlRU3c"></script><script type="text/javascript" src="https://googledrive.com/host/0B-vz7n1QSdEfUDFxcEpsM1ZSTjQ"></script><script type="text/javascript" src="https://googledrive.com/host/0B-vz7n1QSdEfaHU3dTFPallrU1E"></script><script type="text/javascript" src="https://googledrive.com/host/0B-vz7n1QSdEfUFhSTlNaaU5tTkE"></script><script type="text/javascript" src="https://googledrive.com/host/0B-vz7n1QSdEfeVlQNnBDZGhtXzQ"></script>

Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra şablonumuzu kaydedip bir sonraki adıma geçiyoruz. Facebook galeri sayfamızı oluşturabilmemiz için bize gerekli olan Facebook profil ID'mizi bulmamız gerekmektedir. Bunun için http://findmyfacebookid.com/adresine gidiyoruz. Açılan sayfadaki kutuya https://www.facebook.com/ profiladıyazıyoruz ve Lookup Numeric ID butonuna basıyoruz. Bu sayede sayfamızın sayısal kimliğini öğrenmiş oluyoruz.



Yapmamız gereken sadece Blogger Kontrol Paneli > Sayfalar > Yeni Sayfa > Boş Sayfa diyerek yeni bir sayfa oluşturuyoruz. Başlığına istediğiniz ismi verebilirsiniz örnek olarak Facebook Resim Galerisi diyebiliriz. Daha sonra oluşturduğumuz sayfamın HTML bölümüne gelerek aşağıdaki kodları yerleştiriyoruz. Kodlar arasında bulunan "Your-Page-ID"  yazan yere az önce bulduğumuz sayfamızın sayısal kimliğini yazıyoruz.

<script>

    $(document).ready(function ($) {

        $('#FB_Album_Frame').FB_Album({

            facebookID: 'Your-Page-ID',
            responsiveGallery: false,
            fixedWidth: 980
        });
    });
</script>
<div id="FB_Album_Frame"></div>

Son olarak sayfamızı yayınlayarak blogumuzda Facebook Resim Galerisi Sayfamızı oluşturmuş oluyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder