30 Eylül 2013 Pazartesi

Total War: Rome 2 Türkçe Olacak


Dünyanın en güzel strateji oyunlarından biri kalan Total War serisinin kesinlikle en sevilen oyunlarından biri kalan Total War: Rome'un yepyeni oyunu Total War Rome iki Geçen aylar içinde duyurulmuştu .  Oyunun geliştiricisi kalan Sega  firması Geçen günler içinde yaptığı detaylı veri ile bütün oyun sevenlerin yüzünü güldürmeyi başardı .  Total War: Rome iki oyunu Türkçe lisan desteği ile hazırlanıyor ve direkt olarak piyasaya Türkçe olarak çıkacak .

Windows 7 Kötü Haber Geldi !

Microsoft ,  pazar payı şuan için Windows 7 ve XP'nin gerisinde izliyen Windows 8'in kullanım oranının Ekim'de yayınlayacağı Windows 8 . 1 güncellemesiyle beraber artmasını umuyor .  aynı zamanda şirket ,  Windows 7 kullanıcılarını Windows XP'de olduğu civarında uzun zaman desteklemek istemiyor .

Windows XP'ye verilen yardım 8 Nisan 2014'te tamamlanacak ve bu şekilde işletim sistemi ,  Microsoft'tan 12 senenin üstünde yardım almış olacak .  Windows XP'nin bu civarında uzun zaman desteklenmesinin nedenlerinden bir tanesi ,  Windows Vista'nın beklenen kullanım oranını yakalayamamış olması .  Bu statü ,  birden çok çevrenin Windows 7'nin de Windows 8'in yavaş yükselişi sebebiyle XP civarında uzun destekleneceği söylentilerine neden olmuştu .

29 Eylül 2013 Pazar

Şablonlarınızın Yedeğini Almayı Unutmayın!..

Blog tasarımımızı kullanıcıların dikkatini çekebilmek adına yenileme iyileştirme işlemleri yaparak geliştirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız sırasında bazı eklentileri değiştirip yada blogumuzdan çıkarıp yerlerine yenilerini ekliyoruz. Bazı eklentilerimiz Jquery JavaScript gibi kodlama dillerinden oluşuyor. Bu kodlama dilleri bazen birbirlerinin çalışmalarını engelleyebiliyor bu yüzden bazı eklentilerimiz sayfamızda çalışmayabiliyor.

Çok fazla kod bilgimiz yoksa ve blogumuzda bazı değişiklikler yapıyorsak yapmamız gereken en önemli şey değişikliklerimizi yapmadan önce şablonumuzun çalışan son halinin yedeğini almalıyız. Çünkü ekleyeceğimiz eklentiler şablonumuzun çalışmasını engelleyebilir. Kodlar arasında doğru kodu bulup silmek bizi zahmetli bir iş olarak karşılayabilir. Bazen de yanlışlıkla sileceğimiz kodlar yüzünden şablonumuzu tamamen kaybedebiliriz. 

Böyle bir durum ile karşılaşmamak için şu çok ünlü olan "Eşşeğini Sağlam kazığa bağla" deyimindeki gibi işimizi en başta garanti altına almanın yollarını denemeliyiz.

Şablonumuzun yedeğini almak için ;

Blogger Kontrol Paneli > Şablon yolunu takip ettikten sonra Yedekle/Geri Yükle diyerek açılan pencerede Tam Şablonu İndir diyoruz ve bilgisayarımızda istediğimiz bir yere kaydediyoruz.


Yedeğini aldığımız şablonumuzu tekrar blogumuza geri yüklemek istediğimizde ise aynı yolları takip ediyoruz son olarak açılan pencerede Tam Şablonu İndir seçeneğinin altında yedeğini aldığımız şablonu geri yüklemek için dosya seç seçeneğine tıklayarak bilgisayarımızdan şablonumuzu buluyoruz. Şablonumuzu bulduktan sonra yükle dediğimizde yedeğini aldığımız şablonu tekrar blogumuza geri yüklemiş oluyoruz.

Facebook'ta Yedekleri Almak

Facebook'ta Yedekleri Almak












Facebook Yedeklerini Neden Almalıyım?

Bazı Facebook profilleri vardır, sürekli paylaşım yapar. Arkadaşlarıyla birlikte çekindiği fotoğrafları profiline yükler, gittiği mekan ve yerlerle ilgili yer bildirimi yapar, durum paylaşır, video paylaşır... Yani Facebook'a girdiğimizde ana sayfada böyle kişilerin neler yaptığını görürürüz. Bu bazıları için iyi bazıları için ise rahatsız edici olabilir. Ama bana sorarsanız sürekli bişeyler paylaşan kullanıcıların olması daha iyi. En azından kimin neler yaptığını öğrenirsiniz, daha canlı bir ortam içerisinde gezinirsiniz. Eğer siz de böyle sürekli paylaşım yapan biriyseniz ve paylaştığınız içerikleri yedeklemek istiyorsanız bu konu tam size göre!

Facebook Yedeklerini Almanın Yararları Nelerdir?

Facebook hesabınızın yedeklerini aldığınız taktirde, hesabınızın çalınmasına veya engellenmesine karşılık tüm paylaşımlarınız yedeklenmiş olacak. 

Hadi Facebook yedeklerini nasıl alacağımıza bakalım :)


Resimli Anlatım:
Facebook'ta Yedekleri Almak
Öncelikle hesabımıza giriş yapalım.
Facebook'ta Yedekleri Almak
Facebook sayfasının sağ üst köşesinde bulunan "Ayarlar"
simgesine ve ardından da "Hesap Ayarları"na tıklayalım.
Facebook'ta Yedekleri Almak
Açılan "Genel Hesap Ayarları" sayfasının en alt bölümünde
"Facebook verilerinin kopyasını indir" yazısına tıklayalım.
Facebook'ta Yedekleri Almak
Son olarak "Arşivimi Başlat" butonuna tıklıyoruz ve
yedeklerimizin e-posta adresimize gelmesini bekliyoruz.

28 Eylül 2013 Cumartesi

LG 55 ve 65 inç LA970V Ultra HD TV modellerini Türkiye’de satışa sundu


Geçen sene dünyanın ilk 84 inç Ultra HD TELEVIZYON'sini Türkiye'ye getiren LG şuanda de 55 ve 65 inç LA970V Ultra HD TELEVIZYON modellerini ülkemizde piyasaya sunuyor . LG LA970V modelleri Tru - ULTRA HD motoru yardımıyla manzara kalitesini ek olarak da iyileştiriyor ,  böylece üyeler bütün içerikleri Ultra HD kalitesine yakın biçimde izleme fırsatı elde ediyor .  NANO FULL LED arka aydınlatma görüntülere derin siyahlık ,  parlaklık ve kontrast kazandırırken IPS panel yardımıyla de 178 derecelik izleme açısı sunuluyor .  Diğer taraftan 4 . 1 Kanal Sliding Speaker özeliği yardımıyla TV?nin ön bölümünde bulnan haraketli hoparlör canlı hale geldiğinde gözüküyor ve kullanılmadığında ise gözden kayboluyor .55LA970V ve 65LA970V modelleriyle bir arada özel bir kampanya da başlatıldı .  Detaylarını aşağıdaki basın bülteninde bulabileceğiniz bu kampanya kapsamında 9 . 1 Blu - ray Daire Sinema Sistemine indirimle ,  3 . 1 Sound Bar'a ise bedava sahip olmak olası oluyor .

27 Eylül 2013 Cuma

Facebook'ta Oyun isteklerini ve Uygulamalarını Engellemek

Facebook'ta Oyun isteklerini ve Uygulamalarını Engellemek

Facebook kullanıcılarının son dönemlerde artmasıyla birlikte uygulamalar ve oyunlar arttı. Durum böyle olunca kullanıcıların büyük bir bölümü bağımlılık yapan bu oyunlara yöneldi. Buraya kadar sorun yok gibi görünüyor ama öyle değil. Facebook'taki oyun isteklerinin yaygınlaşması da kullanıcıların olumsuz tepkilerine neden oluyor.

Bu Yazının İçeriği Hakkında

1) Facebook uygulamaları nasıl engellenir?
2) Facebook uygulamaları nasıl kaldırılır
3) Facebook oyun istekleri nasıl engellenir
4) Facebook oyun istekleri nasıl kaldırılır

Kullanıcılar Neden Oyun İsteği Gönderir?

Facebook'ta bulunan birçok oyunun limiti var. Yani oyunu verilen enerjilere ve zamana göre oynayabiliyorsunuz. Limit bitince de arkadaşlarınıza istek gönderip onlardan yardım istiyorsunuz. Eğer arkadaşlarınız gönderdiğiniz isteklere tıklarsa enerjiniz doluyor ve yine oyununuza devam edebiliyorsunuz. Bazı oyunlar bağımlılık yaptığı için kullanıcılar, arkadaşlarına sürekli oyun isteği gönderiyor. Belki sizlere de Facebook profilinize girdiğinizde onlarca oyun isteği geliyordur.

Facebook'taki uygulama ve oyun isteklerini kaldırmak için buraya tıklayın. Linke tıkladıktan sonra aşağıdaki resimli anlatıma göre işlemleri yapabilirsiniz.


Resimli Anlatım:
Facebook Oyun İsteklerini Kaldırmak
Facebook Oyun İsteklerini Kaldırmak

Not: Kaldırdığınız/engellediğiniz uygulama ve oyunları ise buraya tıklayarak kontrol edebilirsiniz.

24 Eylül 2013 Salı

Blogger İle Para Kazanmanın 6 Yolu

Açık kaynak kodlu oluşu ve kullanımı oldukça basite indirgenmiş olan blogger bir blog sahibi olmak isteyenler, söyleyeceklerim var diyenler, hatta herhangi bir konuda bilgisine güvenenler ve bu bildiklerini paylaşmak isteyenler için ideal bir platformdur.

Blogger'ı kullanarak bir ek gelir sağlamak ta mümkün. Hatta blog yazarlığı ile çok ciddi gelirler elde eden blog yazarları dünyada fazlasıyla bulunmakta.Bu ek gelirin nasıl kazanılacağı hakkında bir çok yol bulunuyor. Bu yazıda size sadece bu yolların 6 tanesinden bahsetmek istedim.

Öncelikli olarak unutmamalıyız ki sadece para kazanmak için açılan blogların tamamına yakını bir kaç aydan sonra yazarları tarafından terk edilmektedir. Para kazanma kaygısı olmadan zevk alarak ve bir hobi olarak blog yazdığımızda zaten az yada çok belirli bir kazancı blogumuzun bize sağladığını bir süre sonra görmeye başlayacağız.

ŞABLON SATMAK
Son günlerde blogger şablon tasarımcıları oldukça ilerlemiş durumda. Bu ilerleme ile de oldukça çekici ve gelişmiş blogger şablonları ortaya çıkmaya başlamış durumda. Online olarak tasarımlarınızı satabileceğimiz bir çok platform bulunuyor. Bunlardan en yaygın olan ve geliştiricilerin çoğunun kullandığı themeforest.net hazırladığınız tüm şablonlar için gerekli tüm yasal güvenliklerinizi sağlayarak sizlere güvenli bir kazanç olanağı sunuyor. Üyelik için ilk olarak kısa bir test doldurduktan sonra şablonlarınızı yükleyebiliyorsunuz. Şablonlarımzı yüklerken bir takım kriterlere göre kabul ediyorlar. Bunun nedeni ise az öncede dediğimiz gibi tüm yasal güvenliğimizi sağladıkları için. Kopya içerik yüklemeye çalıştığımızda üyeliğimiz iptal ediliyor.

EKLENTİ ve WİDGETS SATMAK
Blog Şablonları için eklentilerin çekici olması önemlidir. Ücretsiz olarak sunulan bir çok eklentiye ulaşmak mümkün fakat bunlarda artık klişeleşmil eklentiler durumunda. Fark yaratmak için bir çok blog sahibi bazı eklentilere ücret ödüyorlar. Ticari bir çok site ve bloglar eklentiler için yüksek miktarlarda ücret ödemektedirler. Bu geliştirdiğimiz eklentileri satabileceğimiz Codecanyon gibi bir çok platform buluyor.

ÖZEL TASARIM ŞABLON SATMAK
Kod bilginize ve tasarımcılığınıza güveniyorsanız kişiye özel şablon tasarlayıp bunları satabilirsiniz. Herkesin kod bilgisi olmayabilir yada bunu yapacak zamanı olmayabilir. Sizde bir kaç referans göstererek bazı şablonlarınızı yada eklentilerinizi ücretsiz veridğiniz bir blog açıp daha sonra kişilerin size ulaşarak kendileri için özel olarak bir yada bir kaç çalışma yapmasını istemelerini sağlayabilirsiniz.

NİŞ BLOG YAZARAK PARA KAZANMAK
Belirli bir konuda bilgilerinizi paylaşmak adına yazılar yazabilirsiniz. Belirlediğiniz ve bilginizin olduğunu düşündüğünüz bir konu hakkında yazılarını yazarak aynı konuyu ele alan diğer rakiplerinizle yarışmaya başlar ve sonrasında belirli bir kitleye ulaştığınız da yazdığınız konuya uygun firmaların dikkatini çekerek onların size reklam vermelerini sağlayabilirsiniz.

İÇERİK REKLAMLARI ALARAK PARA KAZANMAK
Niş blog tutarak belirli bir trafik ve kitle elde ettiğimizde bazı reklam platformlarına katılıp sitemize reklamlar yerleştirebiliriz. Yerleştirdiğimiz bu reklamlar sonucunda gösterim başına, tıklama başına yada eylem başına gibi seçenekler ile gelir sağlamamız mümkün olacaktır. Bu tür reklam alabileceğimiz bir çok platform mevcut. Bunların en başında Google AdSense geliyor. AdSense dışında kullanabileceğimiz çok fazla platform bulunuyor. Bunlardan bir kaçı ReklamAction ,YllixMedia, AdCash, ReklamStore, Adhood, Wordego gibi sıralanabilir.

DANIŞMANLIK HİZMETİ İLE PARA KAZANMAK
Bazı kuruluş yada kişilere kazanç potansiyellerini arttırmak yada trafik akışını arttırmak için bilgilerinizi sunabilirsiniz. Seo hizmetleri sağlayabilir ve sitelerinin geliştirilmesine yardımcı olabilirsiniz. Sitenin makalelerini oluşturabilir, içerik sağlayabilir ve bu içeriklerin düzenlenmesi siteye girilmesi gibi bir çok hizmeti sunarak gelir elde edebilirsiniz.

22 Eylül 2013 Pazar

Like ve Re-Blog Özellikli Redux Teması

Like ve Re-Blog Özellikli Redux Teması

Son zamanlarda Tumblr'dan çok mesaj geliyordu "Blogun güzel ama temanı değiştirmelisin" diye, bunun üzerine takip ettiğim blogların temalarını incelemeye başladım. Bazı Redux temalarının altında like ve re-blog butonu özelliği olduğunu gördüm. Bu çok hoşuma gitmişti. Hemen araştırmaya başladım. Sonunda "Like ve Re-blog Özellikli Redux Temasını" buldum. 

Peki neden Redux teması?

Tumblr kullanıcılarının birçoğu Redux temasını kullanıyor. Çünkü bu tema görünüş olarak sade, kullanışlı ve oldukça da hızlı. Normalde Redux temasında like ve re-blog butonları yok. Ama vereceğim özellikli tema sayesinde bu sorun ortadan kalkmış olacak ve blogunuz daha da gözalıcı hâle gelecek :)

Özellikli Redux Temasıyla Gelecek Yenilikler Nelerdir?

1) Her postun altında like ve re-blog butonları olacak,

2) Ek olarak her postun altında gönderi zamanı, gönderinin kaynağı, etiketler gibi özellikler gelecek,

3) Sayfayı sonsuz kaydırma (sınırsız paylaşım gösterme özelliği),

4) Redux temasının arkaplan, metin, postaltı, postaltı yazılar gibi renk seçeneklerini ayarlayabilme özelliği.

5) Profil bilgilerinizin bulunduğu menüyü sağa veya sola yaslama özelliği.

Tumblr-Like ve Re-Blog Özellikli Redux Teması

Hadi özellikli Redux temasını nasıl ekleyeceğimize bakalım :)

1) Tumblr-Kişiselleştirme sayfasına gitmek için buraya tıklıyoruz. Açılan sayfada "HTML'i Düzenle" butonuna tıklıyoruz.

2) Aşağıdaki verdiğim kodun tümünü seçip kopyalıyoruz. 

(Tümünü seçip kopyalamak için: CRTL+A ve CTRL+C)



3) Tekrar Tumblr'ın HTML düzenleme sayfasına gelip kodların tümünü seçtikten sonra yukarıdaki verdiğim kodu yapıştırıyoruz.

(Tümünü seçip yapıştırmak için: CRTL+A ve CTRL+V)

4) Son olarak "Update Preview/Önizlemeyi Güncelle" butonuna tıklayarak bitiriyoruz.

Gerekli Ayarlar:

Redux temasının arkaplan, metin, postaltı, postaltı yazılar gibi renk seçeneklerini ayarlayabilme özelliği için; 

İstenilen seçeneğin yanındaki renk katergorisine tıklıyoruz.

Profil bilgilerinizin bulunduğu menüyü sağa veya sola yaslama özelliği için; 

"Görünüm" bölümündeki "Sidebar" seçeneğine tıklıyoruz.

Sayfayı sonsuz kaydırma (sınırsız paylaşım gösterne özelliği) için; 

"Görünüm" bölümündeki "Sonsuzluk" seçeneğine tıklıyoruz.

Not: Tüm ayarlamaları yaptıktan sonra kaydetmeyi unutmayın. Yoksa tüm ayarlarınız boşa gidebilir :)

19 Eylül 2013 Perşembe

Blogger Sayfasına Facebook Resimleri Nasıl Eklenir

Web sayfamıza resim galerisi oluşturmak oldukça etkilidir. Galeri sayfasını oluşturmak için çok farklı yöntemler kullanılabilir. Jquery kullanılarak oluşturulan bu eklenti sayesinde Facebook  sayfamızda bulunan resimleri  web sayfamızın galeri sayfasında göstermemiz mümkün olacak. Lightbox işlevselliği ile galeri sayfamızda bulunan resimleri farklı bir sayfada açmak yerine aynı sayfa üzerinde açabilmemize olanak verir. Bu özellik sayesinde resimler arasında gezinmek daha kolay olacaktır.



Facebook resimlerimizi blogger sayfamızda nasıl yayınlayacağımıza gelirsek; Yapmamız gereken ilk şey şablonumuzun yedeğini almak olacaktır. Bu olabilecek sorunlara karşı şablonumuzun çalışan son halini kaybetmemek için gereklidir. Daha sonra Blogger Kontrol Paneli > Şablon > HTML'yi düzenle yolunu takip ederek açılan kod penceresi içinde </head>  tagını CTRL+F kambinasyonu sayesinde aratarak buluyoruz. </head> tagını bulduktan sonra hemen üzerine aşağıdaki kodları yerleştiriyoruz.

<link media="all" href="http://fonts.googleapis.com/css?family=Shadows+Into+Light" rel="stylesheet" type="text/css" /><link media="all" href="https://googledrive.com/host/0B-vz7n1QSdEfWE1Wbmxtc2FYN1k" rel="stylesheet" type="text/css" /><!-- Scripts --><script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js"></script><script type="text/javascript" src="https://googledrive.com/host/0B-vz7n1QSdEfRkNxSXVfYjlRU3c"></script><script type="text/javascript" src="https://googledrive.com/host/0B-vz7n1QSdEfUDFxcEpsM1ZSTjQ"></script><script type="text/javascript" src="https://googledrive.com/host/0B-vz7n1QSdEfaHU3dTFPallrU1E"></script><script type="text/javascript" src="https://googledrive.com/host/0B-vz7n1QSdEfUFhSTlNaaU5tTkE"></script><script type="text/javascript" src="https://googledrive.com/host/0B-vz7n1QSdEfeVlQNnBDZGhtXzQ"></script>

Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra şablonumuzu kaydedip bir sonraki adıma geçiyoruz. Facebook galeri sayfamızı oluşturabilmemiz için bize gerekli olan Facebook profil ID'mizi bulmamız gerekmektedir. Bunun için http://findmyfacebookid.com/adresine gidiyoruz. Açılan sayfadaki kutuya https://www.facebook.com/ profiladıyazıyoruz ve Lookup Numeric ID butonuna basıyoruz. Bu sayede sayfamızın sayısal kimliğini öğrenmiş oluyoruz.



Yapmamız gereken sadece Blogger Kontrol Paneli > Sayfalar > Yeni Sayfa > Boş Sayfa diyerek yeni bir sayfa oluşturuyoruz. Başlığına istediğiniz ismi verebilirsiniz örnek olarak Facebook Resim Galerisi diyebiliriz. Daha sonra oluşturduğumuz sayfamın HTML bölümüne gelerek aşağıdaki kodları yerleştiriyoruz. Kodlar arasında bulunan "Your-Page-ID"  yazan yere az önce bulduğumuz sayfamızın sayısal kimliğini yazıyoruz.

<script>

    $(document).ready(function ($) {

        $('#FB_Album_Frame').FB_Album({

            facebookID: 'Your-Page-ID',
            responsiveGallery: false,
            fixedWidth: 980
        });
    });
</script>
<div id="FB_Album_Frame"></div>

Son olarak sayfamızı yayınlayarak blogumuzda Facebook Resim Galerisi Sayfamızı oluşturmuş oluyoruz.

16 Eylül 2013 Pazartesi

Twitter'da Takip Etmeyenleri Bulmak (Resimli Anlatım)

Twitter'da Takip Etmeyenleri Bulmak

Twitter'da takipçi kazanmak çok zor değil aslında; günde 100-200 kişiyi takip ederek takipçilerinizi arttırabilirsiniz. Bir süre böyle devam ettikten takip ettikleriniz ile takipçileriniz arasında fark olduğunu görebilirsiniz. Muhtemelen birkaç kullanıcı siz onu takip ettikten sonra sizi takip etmeyi bırakmıştır. Bu gerçekten de çok sinir bozucu bir durum. İşte böyle durumlarda kullanabileceğimiz bir site var. Hadi site hakkında biraz bilgi sahibi olalım :)

Friend or Follow

Twitter'da sizin takip ettiğiniz fakat sizi takip etmeyen kullanıcılarının listelendiği bir uygulamadır. Yapmanız gereken tek şey üye olmak ve Twitter hesabınızla giriş yapmak. Daha sonra açılan sayfada sizi takip etmeyi bırakan kullanıcılar çıkmaya başlayacaktır. Bu uygulama sayesinde sizin takip ettiğiniz, ama sizi takip etmeyenleri kolayca bulabilecek ve isterseniz o kişiyi unfollow edebileceksiniz.

Siteye gitmek için >> Buraya Tıklayabilirsiniz


Resimli Anlatım:
Twitter'da Takip Etmeyenleri Bulmak
Siteye üye olmak için e-posta ve şifre oluşturalım.
Twitter'da Takip Etmeyenleri Bulmak
Oluşturduğumuz e-posta ve şifre ile giriş yapalım.
Twitter'da Takip Etmeyenleri Bulmak
Twitter hesabımızla giriş yapalım.
Twitter'da Takip Etmeyenleri Bulmak
Twitter hesabımızla giriş yapalım.
Twitter'da Takip Etmeyenleri Bulmak
Takip etmek istemediğimiz kullanıcının üzerine
gelip, unfollow yapıyoruz.